Back to All Events

Folk fra alle kanter

Fredrikstad domkirke har en sterk posisjon som kulturaktør i nærmiljøet og trekker også folk fra hele regionen til sine arrangementer. Domkirkens jentekor i Fredrikstad har i lang tid hatt norske folketoner og norsk folkedans som en del av sitt satsingsområde.

Folk fra alle kanter er en forestilling som fremføres av barn fra 8-18 år i samspill med voksne etablerte musikere og dansere. Basisen ligger i møtet mellom iransk og norsk tradisjonsmusikk. Arbeidet frem mot forestillingen sentrerer rundt den norske tradisjonsmusikken. Metoden er at vi lærer oss utenat gamle viser og sangleker og jobber med hvordan disse kan knyttes til tradisjonelle danser. Det musikalske stoffet er både sanger og viser med tekst, musikkstykker som tralles og ren instrumentalmusikk. Det musikalske uttrykket utvides gradvis ved at vi bringer inn akkompagnement av våre to iranske musikere.

Dansene utvides også etterhvert til å inkludere iransk tradisjonell dans.

Vårt mål med prosjektet er å øke forståelsen og kunnskapen om norsk tradisjonsmusikk. Og bygge broer mellom etnisk norske og mennesker med kort botid i Norge.

Les mer på www.kirkemusikkfredrikstad.no 

Skjermbilde 2017-09-29 kl. 22.36.46.png
Arman Sigarchi: Barbat / Kaveh Mahmudiyan: Tombak

Arman Sigarchi: Barbat / Kaveh Mahmudiyan: Tombak

Earlier Event: November 5
breathe by quivering leaves
Later Event: December 3
Messias i kammerversjon