Back to All Events

ALLE DINE VEIER – HOMMAGE TIL LUTHER OG BACH

BERIT OPHEIM, VOKAL
GJERMUND LARSEN, FELE
TORD GUSTAVSEN, PIANO
BORG VOKALENSEMBLE
TORE ERIK MOHN, DIRIGENT

Hvordan fungerer den musikalske arven etter J.S. Bach som råmateriale for improvisasjon? I dette sjangeroverskridende møtet krysses koraler, salmer og kantater med jazz- og folkemusikkimprovisasjon. Borg vokalensemble og dirigent Tore Erik Mohn har med seg den anerkjente jazzpianisten Tord Gustavsen og de dyktige folkemusikerne Berit Opheim og Gjermund Larsen. I Martin Luthers ånd tar musikerne utgangspunkt i tradisjonen, fornyer den og plasserer den i vår samtid. Som Tord Gustavsen selv sier: «Friheten er like stor som ærbødigheten».

En av ideene for prosjektet er den nære sammenhengen mellom Luther og Bach. Uten reformasjonen er det mye av Bachs musikk som ikke ville kommet til uttrykk. Samarbeidsprosjektet har reformert noen av Bachs sentrale koraler og motetter.

Skjermbilde 2019-02-22 kl. 10.14.11.png


Earlier Event: March 13
NOVA - konsert i Moss kirke